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 810.0020STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

March 24, 1970 

XXX --- ---

---, --- XXXXX 


Gentlemen: 

This will confirm our telephone conversation of March 23.  You ask whether it would be necessary 
to obtain exemption certificates from common carriers, public utilities, and operators of waterborne 
vessels with respect to certificates as applicable to the transactions (sales) and use tax.  We think 
that you should obtain such certificates for the following reasons: 

1. While it is generally true that a transaction exempt from the Bradley-Burns tax will also be 
exempt from the transactions (sales) and use tax, the converse is not necessarily true.  In other 
words, some transactions may be exempt from the transactions (sales) and use tax but not be exempt 
from the Bradley-Burns Uniform Sales and Use Tax Law. 

2. Section 6421 of the Revenue and Taxation Code which is incorporated into both the 
Bradley-Burns tax and the transactions (sales) and use tax ordinances, provides that if a purchaser 
certifies in writing to a seller that the property purchased will be used in a manner or for a purpose 
entitling the seller to regard the transaction as being exempted from sales tax and he uses the 
property in some other manner or for some other purpose the purchaser shall be liable for the 
payment of sales tax as if he were a retailer making a retail sale of the property at the time of use. 
Unless you obtain a certificate from your purchasers, this section did not apply if it is found that the 
transaction is subject to the transaction (sales) and use tax.  In that case we would have to look to 
you for the payment of the transactions (sales) or use tax rather than to the purchaser.   

If you have any further questions, please feel free to write to us.   

Very truly yours, 

John H. Murray 

Tax Counsel
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