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Dear Mr.: 
 
In reply to your letter of February 20, 1967, it is our opinion that booklets and playing cards placed 
on your aircraft for the convenience of your passengers are not “supplies and equipment used or 
consumed directly in the carriage of persons”, within the meaning of part II (d) of Ruling 2205, 
copy enclosed, and are not “directly used in the transportation of persons or property”, within the 
meaning of part I (c) of the same ruling.   
 
They are, rather, used for the enjoyment of passengers as distinguished from items used in the 
operational sense.  It is only the latter items that we believe are “directly used” within the meaning 
of the ruling.   
 
Very truly yours, 
 
 
 
E. H. Stetson 
Tax Counsel 
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