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October 31, 1956 
 
[W] 
XXX --- --- --- 
--- and --- 
--- --- XX, California 
 
Attention: Mr. [C], Chairman 
 License Tax Committee 
 
Gentlemen: 
 

We confirm your understanding set forth in your letter of October 24 to Mr. Dixwell L. 
Pierce of our views as to the application of state-administered local sales tax to sales to common 
carriers of fungible goods, a portion of which is consumed in the county where purchased, except 
as to lubricating oils and greases.   
 

In the case of fuel oil, the sale of that portion consumed in the county of purchase is, in 
our opinion, subject to the local tax of that county.  The sale of that portion consumed outside the 
county is exempt.   

 
The same would be true of gasoline if the fuel license tax were inapplicable or refunded 

so that the sale would not be exempt from sales tax under Section 6357 of the Revenue and 
Taxation Code.   
 

Lubricating oils and greases, however, are not consumed by combustion as in the case of 
fuel.  Their use is a continuous use of the total amount purchased.  We believe, accordingly, that 
if the lubricating oil and grease purchased is used in vehicles travelling a greater number of miles 
outside the county than inside the county, the sale of the oil and grease falls within the 
exemption.   
 
 We will advise operators of common carriers who supply data showing the percentages 
of use within and without the county of purchase, of the applicability of local tax as established 
by such data.   

 
Very truly yours, 
 
 
 
E. H. Stetson 
Tax Counsel 
 

EHS:ds 
 
cc: Mr. Dixwell L. Pierce 
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