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Re: ' 

Gentlemen: 

This is in reply to your letter of November 3, 1950, 
addressed to Mr. Harry L. Say, Sales Tax Administrator, regarding 
the applicability of section 6368 of the California Sales and Use 
Tax Law with respect to sales of refrigerant gas to operators of 
watercraft for the purpose of replacing regrigerants in systems 
affixed to the structure of the watercraft. 

We are of the opinion that refrigerant gas thus used may 
be regarded as becoming a component part of the watercraft so 
that the sale thereof is exempt from tax under section 6368 if 
the other conditions necessary for exemption are present. These 
are, as you know, that the watercraft shall be used in the trans­
portation of persons or property for hire in interstate or foreign 
commerce or in commercial deep sea fishing operations outside the 

) territorial waters of this state. 

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 
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