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Your letter of May 5 
.Attention: Mr • Account No.~ - · 

.Accountant 

Gentlemen: 

You inquire concerning the application of the water­
craft exemption to your sales of large 2¼" four man, 
hand operated fire pumps. The pumps are for use on fish­
ing vessels and are kept aboard at all times. A pump 
weighs about 250 pounds and is mounted on a plywood base 
to facilitate moving from one side of the deck to the 
other • 

.As indicated in Sales and Use Tax Ruling 51.5 
(copy enclosed), the sales tax does not apply to the sale 
of tangible personal property beooming a component part 
of watercraft for use in commercial deep sea fishing 
operations outside the territorial waters of this State. 
The exemption extends only to property which is an integral 
part of the boat and is affixed or attached in a substantial 
manner when in use. 

It is our opinion that the fire pump in question is 
to be regarded as an item of por~able equipment and not 
a component part of the vessel. Accordingly, the sales 
tax applies to your sales of the fi_~e pumps. 

Yours very truly, 

Bill Holden 
Junior Counsel 
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