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March 17, 1950 

Gentlemen: 

We regret the delay in responding to your 
letter of December 7, but we have been giving consideration 
to a large number of items sold to operators of vessels 
as to whether the items are ''component parts" of the 

I . vessels, within Section 6368 of the Sales and Use Tax Law 
and Sales and Use Tax Ruling 51.5, copy enclosed. 

As these filters apparently become a part of 
the ships' engines and are firmly attached or affixed 
in place when in use, it is our opinion that they may be 
regarded as becoming a component part of the watercraft 
and the sale of. them is, therefore, within the exemption, 
provided, of course, the use of the watercraft is such 
as to fall within the conditions of the exemption as 
explained in Ruling 51.5. 

Very truly y9urs 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 
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