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November 2, 1987 

Gary J. Jugum 

This is in response to your memorandum of July 29, 1987. 

Taxpayer has filed a petition for redetermination of use tax assessed on his 
purchase of the vessel . We understand that dives for sea 
urchins and does some coral diving. The majority of his fishing is done within three 
miles of the California coast, but some fishing is done outside the territorial waters of this 
state. 

Revenue and Taxation Code section 6368 provides an exemption for watercraft 
for use in "commercial deep sea fishing operations outside the territorial waters of this 
state." 

You suggest that the circumstances of this case are similar to and 
The Board held in that case that taxpayer did not qualify for exemption. You suggest that 
the difference between the case and the case is that all of the 
fishing done by was within California waters, while 29 of 128 
trips were to international waters. 

The Board concluded in the case that taxpayer did not qualify for 
exemption because taxpayer did no fishing at all "outside the territorial waters of this 
state." It was true in that case that taxpayer transited international waters to arrive at 
California territorial fishing grounds. There was no need, however, to take into 
consideration travel time since there were no qualifying fishing operations outside the 
territorial waters of this state. 

In the case, it appears that taxpayer does engage in deep sea fishing 
operations outside the territorial waters of this state. Accordingly, it is appropriate to 
include travel time in determining whether the principal use test is met. 

GJJ:sr 

cc: Mr. Donald J. Hennessy 
Mr. W. E. Burkett 


