
 
 
 
STATE OF CALIFORNIA 
 

 

580.0440

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
 

 
November 18, 1963 
 
 
Gentlemen: 
 
 We regret the delay in responding to your letter of September 27, 1963. 
 
 It is our opinion that a factory branch located in another state may be considered as the 
“dealer located outside this state’ within the meaning of section 6388 of the Sales and Use Tax 
Law even though the factory itself is located in California.  The question of who is not a resident 
of California within the meaning of the section turns upon whether the purchaser is actively 
engaged in business in this state.  Anyone so engaged is not considered to be a nonresident for 
purposes of this section. 
 
 In this respect we are guided by the decision in Garrett Corp. v. State Board of 
Equalization, 189 Cal. App. 2d 504, construing the term “resident” in another exemption section, 
section 6366 dealing with aircraft.  The courts held that out-of-state corporations doing a 
substantial business in California were not nonresidents due to the fact that they had a factual 
abode of some permanency in this state.  We believe similar principles should be applied in 
interpreting section 6388. 
 
 
        Very truly yours, 
 
 
        E. H. Stetson 
        Tax Counsel 
 
EHS:fb 
 
cc: Downey – Subdistrict Administrator 


	STATE OF CALIFORNIA

