
 

STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
1020 N STREET,  SACRAMENTO, CALIFORNIA 
(P.O. BOX 942879, SACRAMENTO, CALIFORNIA  94279-0001) 
(916) 445-3723 

October 29, 1990 

Mr. T--- W. R---
Tax Manager 
A--- M--- D---
XXX --- Place 
P. O. Box XXXX 
---, CA XXXXX-XXXX 

Dear Mr. R---: 

This is in response to your letter of October 15, 1990.  You hav
opinion from this office, in accordance with California Revenue and Taxation Code s

We understand that A--- M--- D--- is a California corporation ho
permit issued in accordance with Revenue and Taxation Code section 6066.  Taxp
several written agreements for the purchase of equipment to be used by taxpayer in t
tax has been paid with respect to each piece of equipment, and taxpayer has 
reimbursement to its vendors.  Taxpayer intends, prior to the equipment’s first fu
resell the equipment to a California corporation (the “Leasing Company”).  The Le
holds a seller’s permit.  The Leasing Company will lease the equipment back to taxpa

The equipment is state-of-the-art and is customized to taxpayer’s sp
the manufacturers. The equipment has been uncrated and installed by the equipment
currently undergoing characterization and final acceptance testing.  Characterization
of defining each machine’s processing capabilities.  This shakedown/testing process
assure proper installation and operability to taxpayer’s specifications.  The equipm
used for production manufacturing until characterization and acceptance are complet

Taxpayer plans to sell the equipment to Leasing Company, repor
transaction and collecting sales tax reimbursement from the purchaser.  Since no fu
the equipment has yet occurred, taxpayer plans to claim a tax-paid purchases resol
the return filed for the period in which the equipment is resold to the Leasing Com
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the equipment will be resold at taxpayer’s cost, the deduction will offset the taxable sale to the 
Leasing Company. 

We are in agreement with your analysis that it is proper for taxpayer to take a tax-
paid purchases resold deduction in this case, pursuant to Revenue and Taxation Code section 
6012(a)(1), and our Regulation 1701, “Tax-paid Purchases Resold.”  Specifically, Regulation 1701 
authorizes use of this procedure when “the retailer when making the purchase intends to use the 
property rather than resell it, but rather resells it before making any use thereof.” 
Regulation 1701(b)(1).  Field Audit Manual section 0419.25(a) does not apply to this transaction.  

Very truly yours, 

Gary J. Jugum 
Assistant Chief Counsel 
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