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Your letter of April 21 
 

Attention: 
 
Gentlemen: 
 
 You state that the ______ purchased from the Federal Government certain lands upon which 
had been constructed temporary buildings.  The agency then sold the buildings, the buildings being 
removed from the land pursuant to the contract of sale.  The agency desired to sell all the buildings 
in one lots to a single bidder.  No bids of this type were received and the agency was forced to sell 
in groups of one to ten structures. 
 
 The Sales and Use Tax Law applies to retail sales of tangible personal property by persons 
engaged in the business of selling tangible personal property.  A person may be engaged in the 
business of selling, even though it is not his primary activity and is merely incidental to some other 
activity. 
 
 Generally, we have regarded a person making three or more substantial sales of tangible 
personal property within a 12-month period as being in the business of selling tangible personal 
property.  We understand that you fall within this definition.  Accordingly, it will be necessary for 
you to pay sales tax on your gross receipts from the sales in question. 
 
        Yours very truly, 
 
 
        Bill Holden 

Taxable only if seller severs building from 
land.  Reg. 1596(a). DJH 10/30/85 

        Assistant Counsel 
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