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Gentlemen: 
 
 I have discussed with Mr. X-----------------, Sales Tax Administrator, your letter of 
October 13 addressed to him regarding the change in poly of the Ford Motor Company 
respecting parts furnished as replacements in satisfaction of the Manufacturer’s Guaranty 
and Warranty. 
 
 In our opinion Sales and Use Tax Ruling 67 may be considered applicable, 
regardless of the fact that the retailer furnishing the replacement part pursuant to the 
warranty may furnish it for a car which was sold by some other dealer.  This can perhaps 
be best accomplished by regarding the dealer actually furnishing the replacement part as 
the agent of the dealer who sold the car and who would have furnished the replacement 
part pursuant to the same warranty, had the owner gone to that dealer to secure the 
replacement. 
 
 Presumably appropriate accounting procedures can be established so that the 
dealer furnishing the replacement part can show the transaction in his records for sales 
tax purposes as one in which he furnished a replacement part as agent for the dealer who 
sold the car. 
 

Very truly yours, 
 
 
E. H. Stetson 
Tax Counsel 

 
EHS:ph 
 
cc: San Francisco – Tax Administrator 
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