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Gentlemen: 
 
 This is in answer to your letter of March 24 with respect to the application of the 
State sales tax to your charges for planing and ripping lumber furnished to you by your 
customers.  
 
 As indicated by Sales and Use Tax Ruling 15, copy enclosed, the tax applies to 
charges for producing, fabricating, or processing tangible personal property for 
consumers who furnish, directly or indirectly, the materials used. As planing and sawing 
of lumber is regarded as a step in the production or fabrication of the finished product, 
your charges for performing such operations upon lumber furnished to you by consumers 
will be subject to the tax.  
 
 If such operations are performed on lumber furnished to you by persons who will 
resell the finished lumber in the regular course of their business, the tax will not apply to 
your charges. In this case, you should obtain resale certificates from such persons 
indicating their seller's permit number.  
 

Very truly yours,  
 
 
R. G. Hamlin  
Tax Counsel  
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