
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

   

 

 

 
 

 
 
  
 
 
 

 

 
 
 

 

 
 

 

 435.0100STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 


  September 2, 1954 

C--- W--- Company 
XXXX --- Street 
--- ---, California Your letter of July 27 

Attention: Mr. A. C. H--- Account No. SR -- XX XXXXXX 

Gentlemen: 

You purchase government surplus houses and sell them.  At the time of sale, they are still at 
their original site and the buyer is required to dismantle and remove.  Some buyers do their own 
dismantling.  Some hire another firm to do it for them and some ask you to do the dismantling. 
When you do the dismantling, you make an additional charge of $200.00.  You inquire concerning 
the application of sales tax to this additional charge.   

The sales tax applies to the retailer’s gross receipts from retail sales of tangible personal 
property.  Where you perform the dismantling, we would regard you as selling a dismantled house. 
Tax applies to the entire charge and may not be reduced by itemizing it and showing a portion of the 
price as a charge for labor.  Section 6012 of the Sales and Use Tax Law specifically makes subject 
to the sales tax any services that are part of the sale.  Accordingly, you are correct in regarding the 
$200.00 additional charge for dismantling as subject to the sales tax.   

Yours very truly, 

Bill Holden 
Assistant Counsel 
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cc: --- --- – Auditing 


