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 425.0180STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

June 10, 1965 

Gentlemen: 

You are completely correct that baby powder and lubricating jelly are classed as medicines whether 
or not they are absorbed.  Both items are commonly recognized as preparations intended for use in 
the diagnosis, cure, mitigation, treatment, or prevention of disease and are exempt when sold under 
any of the circumstances enumerated in part (a) of Ruling 22.   

If you have any further questions, please do not hesitate to write to us again.   

Very truly yours, 

Philip R. Dougherty 
Tax Counsel 
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