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This is in reply to your memorandum of March 21, 1969.  The question has been raised 
whether the publication “West-er-News” is exempt from the tax.  You have forwarded to us for 
our review an undated, unnumbered issue of the News.  It is contemplated that the News will be 
published monthly.   
 

As you are aware, section 6362 of the Revenue and Taxation Code exempts from the tax 
any newspaper or periodical regularly issued at average intervals not exceeding three months.  
The term “periodical” is limited to those publications which appear at stated intervals, each issue 
of which contains news or information of general interest to the public, or to some particular 
organization or some group of persons.  Each issue must bear a relation to prior or subsequent 
issues in respect to continuity of literary character or similarity of subject matter and there must 
be some connection between different issues of the series in the nature of the articles appearing 
in them.  The term does not include shopping guides or other publications of which the 
advertising portion, including product publicity, exceeds 90 percent of the printed area of the 
entire issue in more than one half of the issues during any 12-month period [ruling 50].   
 

Although the News is essentially an antique shopper’s guide, and is subtitled as such, it is 
our opinion that it nevertheless qualifies as an exempt periodical under section 6362 and ruling 
50.  The sample which you sent us does contain information of general interest to certain groups 
of persons, and we find that the advertising portion of the issue does not exceed 90 percent of the 
printed area of the issue.  We assume, of course, that the publication will be published with the 
frequency required by the statute. 

 
§6362 repealed.  Now see § 6362.7.  12/95 RLD.  
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