
 
 
 
STATE OF CALIFORNIA 
 

 

345.0040

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
 
 
 
 
        May 20, 1955 
 
       Your letter of February 9 
       In reply refer to -- - XXXXX 
 
S--- of A---, Inc. 
XXX North --- Avenue 
--- --- XX, California 
   
Attention:   Mr. H. G--- 
 
Gentlemen: 
 

You ask for confirmation of your understanding that sales tax does not apply to your charges 
in connection with a coating which you affix to store windows. 

  
This coating would be regarded as similar to painting and, therefore, governed by Sales and 

Use Tax Ruling 21, copy enclosed.  As you will note in the last sentence of the ruling, tax does not 
apply to charges for painting real property.  For a similar reason tax does not apply to your charges 
in connection with a coating which you affix to store windows.   

 
The basis for Ruling 21 is that sales tax applies to a sale of personal property.  Painting real 

property is regarded as improving real property rather than selling personal property. 
 
You are correct, therefore, in your understanding and you are likewise correct in purchasing 

your base ingredients tax paid. 
 

Very truly yours, 
 
 
 
Bill Holden (signed) 
Associate Tax Counsel 
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