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August 20, 1951

Dear N---: 
 

This will confirm the views which I expressed to you in our recent telephone 
conversation that a sale is made in interstate commerce pursuant to Ruling 55* if the conditions 
specified in Par. A., 1., (c) of that ruling are present.  These conditions do not include the 
requirement that the bill of lading show the vendor rather than the purchaser as the consignor.  Even 
though the purchaser is shown as consignor, we will not regard the tax as applicable provided it can 
be established that the vendor, pursuant to the contract of sale, delivered the goods to a carrier for 
shipment to a point outside this State and the goods were so delivered and shipped.  However, if the 
goods come into the possession and control of the purchaser in this State rather than being delivered 
to the carrier by the seller, we would regard the tax as being applicable.  

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 
 

*Now Reg. 1620. 
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