
  

 
 

STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

August 1, 1951 

E--- Corporation 
P.O. Box XXX
 
--- --- --- XX, ---


C-XXXXX 

Gentlemen: 

This is in answer to your letter of June 8 with respect to the app
California sales or use tax to your charge for converting for the H--- S--- Corpora
loader from hydraulic to mechanical operation.  If the loader was a new piece o
conversion would be regarded as a step in the production of the particular type of
and the tax would apply to your entire charge.  See Sales and Use Tax Ruling 15, cop

If the loader is a used loader furnished to you by your customer the o
be regarded in the nature of a repair operation, the application of the tax thereto bei
Sales and Use Tax Ruling 26, copy enclosed.  If the charges for repair parts and
personal property are segregated in your books and records from your charges for 
the tax will apply only with respect to the retail sales price of the property furnish
segregation is made it will be presumed that the entire charge represents the sal
property and the tax will apply to the entire charge. 

Very truly yours, 

R. G. Hamlin 
Tax Counsel 
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