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I conferred with Mr. E. H. Stetson yesterday after talking to you about the problems involved in 
performing a reaudit along the lines suggested in my letter of July 3, 1964. Mr. Stetson felt that 
since the taxpayer waited for the architects' approval as to the composition of the figures prior to 
producing any mimeographed copies, the work of preparing the rough figures into appropriate 
form and the typing of stencils and carbons might be considered nontaxable services. It was his 
feeling that this is true whether or not the taxpayer produced mimeograph or ditto copies for the 
architects after obtaining their approval.  
 
Several rulings are analogous and all treat the work performed by the taxpayer as nontaxable 
services. Ruling 2 exempts preliminary art as a nontaxable service where photographers and 
artists make up a composition for approval by the client prior to the production of the finished 
product. Ruling 24 and appropriate bulletins exempt reproduction proofs even though they are 
utilized in the production of a finished product. Finally, the typing by a public stenographer is 
considered a service not subject to sales tax.  
 
Therefore, it is the staff's recommendation that the reaudit be accomplished by deleting charges 
for services performed prior to the running of the copies by the ditto or the mimeograph 
machines. This will reduce the amount of tax substantially and will be in conformity with the 
wishes of the Board expressed at their meeting of July 2.  
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