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Recently, a district requested clarification of the Board’s policy regarding the application of tax 
to the sale of balloons by florists and non-florists.  This request was the result of a complaint 
from a non-florist retailer of balloons who claimed that tax was being applied to their sales 
differently than to similar sales by florists. 
 
After investigation of the problem, which included meeting with members of the florist industry, 
it was concluded that the following interpretation of Regulation 1571 will be used by the staff.   
 

The provisions of Regulation 1571 apply only to florists.  For the purposes of 
Regulation 1571, the term “etc.” includes other tangible personal property such as 
balloons sold by florists. 

 
Therefore, tax applies to the sales of balloons by non-florists as it applies to all other sales of 
tangible personal property, i.e., sales with delivery in-state are subject to tax; sales with delivery 
out-of-state are exempt.   
 
Please ensure that your staff is made aware of this information.  If you have any questions, 
please let me know.  
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cc: Ms. Judy Agan 
 Mr. Robert Nunes 
 Mr. Charles Cordell 
 Mr. Gary Jugum 
 Headquarters Audit Supervisors  


