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190.1140STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

December 30, 1953 

--- ---, ---

Gentlemen: 

This is with reference to your telegram received yesterday as corrected by a telephone call 
from Western Union.  As corrected, your telegram reads, “Well drilled for City --- ---.  Advise if 
City subject sales tax.  If so percentage”.   

We assume from this that you drilled a well for the City of --- ---, furnishing casing and 
perhaps other materials.  On this assumption we answered your telegram as follows: 

“Correction to your telegram changes our reply as follows: Charge for 
drilling wells no subject to sales tax. Drilling contractor is consumer of casing, 
etc., and subject to use tax at 3% of cost of material.  Letter follows.” 

As a well drilling contractor you are regarded under Sales and Use Tax Ruling 11, copy 
enclosed, as the consumer of the casing and other materials used.  Thus, the sales tax or the use tax, 
as the case may be, applies with respect to the sale to you of materials used in the performance of 
your contract.   

As you are an out-of-state concern we presume you acquired the materials out of State and, 
thus, the use tax would be the applicable tax at three per cent of the purchase price to you of the 
materials in question.  In order to return the tax to the State you should use the enclosed form of 
consumers use tax return.  The return should be made out and filed with this Board, together with a 
remittance of the tax, on or before the last day of the month following the calendar quarter in which 
the property was first stored or used in this State.  For further information see the instructions on the 
return form. 

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 
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