
190.0870 
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M e m o r a n d u m 

To: Mr. Robert Nunes August 19, 1975 

From: Glenn L. Rigby 

Subject: Septic Tanks 

In our conversation of July 28, 1975, you asked our opinion as to whether or not a person who 
places the septic tank in its final resting place, i.e., the hole, with no further movement to be 
made of the tank may be regarded as a construction contractor, whether or not he attaches the 
leach lines to the septic tank.   

It is our opinion after reviewing the various annotations concerning construction contractors and 
the January 29, 1960 letter of Mr. P--- and discussing the matter with him that in the fact 
situation set forth above, the man placing the septic tank in its final resting place would be 
regarded as a construction contractor and therefore making an improvement to realty under 
Regulation 1521. The fact that someone else may attach the leach line to the septic tank or 
excavate the hole in which the septic tank is placed is immaterial.  We basically look to the last 
act test in determining whether or not the man is or is not a construction contractor.   

You will also note that we regard such septic tanks materials rather than fixtures.  
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