










	 




110.0647STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
(916) 327-3400 

  July 20, 1990 

Ms. K--- C---, General Manager 
C--- C--- M--- A---
XXXX --- ---, Suite X 
---, California XXXXX 

Re: C--- C--- M--- A---
   SR -- XX-XXXXXX 

Dear Ms. C---: 

I am writing in response to your May 31, 1990 request for legal advice concerning the 
applicability of California Sales and Use Tax to sales of dog food to C--- C--- M--- A--- (CCCMA) 
[sic]. 

CCMA purchases large quantities of dog food to use as bait for crayfish.  The suppliers of 
the dog food will not sell CCMA the dog food ex-tax without a statement from this agency that such 
sales are exempt from taxation.  However, as I explained to B--- B--- in our telephone conversation, 
we cannot provide such a statement because there is no sales tax exemption applicable to the 
situation you describe. 

Unless specifically excluded or exempted from taxation by statute, all retail sales or 
purchases for use within this state of tangible personal property are subject to either sales or use tax. 
(Rev. & Tax. Code §§ 6051 and 6201.)  Although the legal obligation to pay sales tax is on the 
retailer, Civil Code Section 1656.1 provides that the retailer may seed sales tax reimbursement from 
the purchaser. There is no exemption for sales of bait (with on possible exception not here 
applicable).   











Ms. K--- C--- -2- July 20, 1990 
110.0647 

I am enclosing a copy of the Board’s useful publication entitled “Sales and Use Taxes; 
Exemptions and Exclusions.”  Please feel free to contact us again if you have further questions. 

Sincerely, 

Stella Levy 
Tax Counsel 
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