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 July 26, 1950 
 
 
Gentlemen: 
 
 This is in answer to your letter of July 14, 1950 referring to a previous inquiry 
made under date of May 18, 1950 to our Oakland District Office. This inquiry was 
referred to this office.  
 
 Pursuant to Section 6006 (c) of the Sales and Use Tax Law the sales tax applies to 
charges for, "The producing, fabricating, processing, printing, or imprinting" of tangible 
personal property furnished by the consumer. In furtherance of this provision of the 
statute, Sales and Use Tax Ruling 15 has been adopted, and a copy of that ruling is 
enclosed. Ruling 24, copy also enclosed, specifically provides that the tax applies to 
charges made for engraving property furnished by the customer.  
 
 It is our opinion, therefore, that the tax applies to the charges made for marking 
merchandise by engraving, where the merchandise is furnished by the University as the 
consumer.  
 
 We understand from your inquiry that the items which are marked by engraving 
are new items. In general we have differentiated in the application of the tax to charges 
for engraving in similar operations as between new articles and used articles. If the 
articles in question are other than newly acquired articles it is suggested that you furnish 
us with further detail as to the use made of the articles before the engraving thereon is 
performed.  
 

Very truly yours, 
 
 
E. H. Stetson 

EHS:AMD  Tax Counsel 
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