
 

 

 

 

STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

November 16, 1964 

A--- - S--- O--- Company, Inc.
 
XXX East --- Street
 
--- ---, -- XXXXX
 

G. A. L

Gentlemen: 

This is in reply to your letter of October 27 in which you i
application of the Sales and Use Tax Law to several aspects of your custom-built o

Engineering drawings required by part of a contract for the installa
built pipe organ are considered to be services which are a part of the sale of 
property. Accordingly, the receipts from the drawings are includible in taxab
whether or not they are billed to the church before the organ is produced. 

Whether an organ is considered machinery and equipment or 
ruling 11 (copy enclosed), installation costs are not included in gross receipts.  W
that there may be labor cost incurred at the site which is attributable to fabrica
rather than to its installation. 

Where costs of delivery by nonretailer facilities are not included i
installed organ and the church is billed separately for any trucking charges, those
are exempt and not included in taxable gross receipts.  (See ruling 58, copy enclose

If you have any further questions, please do not hesitate to write to 

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 

By________________________
 Phillip R. Dougherty
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cc: Out-of-State – District Administrator – New York 
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