
STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

November 28, 1966 

H--- D---’s S---
  W---

XX-XXX E--- P---

P--- D---, California
 

SR – XX-XXXXXX 

Dear Ms. D---: 

Your letter of November 3 to Mr. R. J. Haines of the Franchise Tax Board 
this Board which administers the Sales and Use Tax Law. 

When merchandise purchased without tax for resale is used for any purpos
such as giving it away, the user becomes liable for the amount of tax that w
had the property been purchased for gifts or for any purpose other than resale

When, however, merchandise purchased for resale has become unsalable 
discarded, it may be given to charity or otherwise disposed of without incurri

Very truly yours, 

E. H. Stetson
 
Tax Counsel
 

EHS:fb 

cc: --- --- – Admin. 

Section 6403  has been added to the Revenue and Taxation Code providing that the storage,
consumption in this state of  property donated by any retailer to any organization  described 
of the Internal Revenue Code and located in California, is exempt from the use tax. 

D. J. Hennessy   4/17/89 

As with the circumstances in the annotation, a person may  not purchase property  under a re
purpose of obtaining a section  6403 exemption.   It would  apply, however, if a person held  
resale inventory  & then  used it  by making a qualifying donation. 

DHL   2/20/98 
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